• Laatste Blog Entry
 • Auto wassen
 • Het is, vooral bij mij, een typisch lente en zomer ding: auto wassen. In de herfst en de winter is de auto binnen no-time weer smerig, dus waar doe je het dan voor? Meerdere keren heb ik meegemaakt dat ik bij thuiskomst, na een lekkere wasbeurt, de auto bijna direct weer kon wassen. In de betere lente- en zomerweken kan je auto zomaar weken lang ‘shinen’. Ik beken direct maar, ik ben geen goede autowasser. ... Lees verder
 • 01-04-2012 14:33:53
 • Te koop: een stukje van mijzelf
 • Het moest er helaas eens van kopen, en het gebeurt nu echt. Hij staat te koop, mijn Renault Mégane CC uit 2004. Mijn tweede auto. Een waanzinnig mooie, uitstekend in balans zijnde bolide. Hij is serieus beter dan je verwacht. Hoe langer ik hem heb, hoe meer ik hem ben gaan waarderen. Eigenlijk voldoet hij aan alle eisen die ik aan mijn auto stel(de). Om te beginnen is het een cabriolet, uiteraard, het dak moet open kunnen. Het ultieme genieten. Frisse lucht, de zon op je hoofd en de wind in je haar – zoals ik in een eerder blog al schreef. Daarnaast presteert de tweeliter benzinemotor buitengewoon goed. Ondanks de leeftijd haal ik een gemiddeld verbruik van 1:14 en krijg ik het voor elkaar op de teller de 230 km/h aan te tikken. De Franse fabriek geeft aan dat het bij 205 km/h op is, maar op mijn GPS geeft hij nog altijd de prachtige waarde van 218 echte kilometers per uur. Oké, 1:14 haal je dan niet meer, eerder 1:4. En het dak zit dan dicht... met het dak open is mijn record 214. ‘Je hebt hem aardig wakkergeschud’, aldus een Renault-verkoper. Klopt, in Duitsland gaat het pedaal helemaal de vloer in. Even de motor goed hard laten werken en schoonblazen. De ritten daarop merk je ook echt dat hij soepeler loopt. En de rest van de tijd, als ik niet in Duitsland te vinden ben? Dan gaat het heel relaxt met het dak open. Geen gescheur, geen asociale snelheden. Deze auto is gemaakt om te toeren en te genieten. En is het dan toch te koud? Dan is er natuurlijk altijd nog het panoramische dak. Een grote glasplaat boven je hoofd, alsof het dak er toch af is. Altijd genieten. De rest van de pluspunten? Vierpersoons – handig bij het bobben -, luxe, comfortabel, sportief en mooi. Zeker in het (diep) rood: erg mooi!

  Maar waarom moet hij dan toch weg? Ik heb al vier jaar van deze auto kunnen genieten. Ik wil gewoon weer eens iets anders. Maar dat zal niet gemakkelijk zijn, dat is duidelijk. Steeds meer ben ik van deze auto gaan houden. Ik weet nog dat ik twee jaar geleden helemaal klaar was met de auto. Hij was te duur en verkopen zat er door de economische recessie ook niet in. Dan toch maar die verre rit – naar Kroatie – in de Mégane. En dat bleek een waar omslagpunt! Wat heb ik genoten! Wat ben ik blij dat ik met deze auto die ruim 2800 kilometer lange reis heb gemaakt. Op de Duitse autobahn knalde ik iedereen voorbij, op de lange ‘begrensde’ wegen ging de cruise-control erop en in de bergen had ik voldoende trekkracht, een open dak en een auto die heerlijk bochten rond. Op de slechte wegen was het de comfortabele vering die de reis verder veraangenaamde en ook de meer dan uitstekende stoelen – rapportcijfer 10 - mag ik niet vergeten... Ik heb van de hele reis genoten. En... Gemiddeld 1:14,2. Met ruim 1600 kilometer Duitse Autobahn hiertussen. Waar het kon ging het pedaal (voor lange tijd) echt helemaal naar beneden. Dan wordt je toch verliefd op zo een wagen?

  De Mégane gaat dus weg. Wat wordt dan de opvolger? Hmmm. Eerlijk gezegd ben ik daar nog niet helemaal over uit. Een aantal eisen heb ik al wel: het moet een cabrio zijn, achterwielaangedreven, sneller dan mijn Mégane en niet duur in aanschaf, gebruik en onderhoud. Of eigenlijk: het moet een vlotte roadster zijn, voor weinig geld waarmee ik – zonder mij al te veel zorgen te maken om schades e.d. – over de Nürburgring of een ander circuit kan jagen. Een scheurijzer. Iets heel anders dan nu.

  Ja. Hij staat echt te koop:
  http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=clcksy2qcmdj
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com