• Laatste Blog Entry
  • Auto wassen
  • Het is, vooral bij mij, een typisch lente en zomer ding: auto wassen. In de herfst en de winter is de auto binnen no-time weer smerig, dus waar doe je het dan voor? Meerdere keren heb ik meegemaakt dat ik bij thuiskomst, na een lekkere wasbeurt, de auto bijna direct weer kon wassen. In de betere lente- en zomerweken kan je auto zomaar weken lang ‘shinen’. Ik beken direct maar, ik ben geen goede autowasser. ... Lees verder
  • 06-12-2015 20:13:01
  • Eenheidsworst
  • "Beter goed bedacht dan slecht gejat". Bekende woorden die zijn uitgegroeid tot een spreekwoord. Of het alleen in de Nederlandse taal bestaat of ook in andere talen kan ik je niet vertellen. Het zijn wijze woorden waarmee iedereen wel een keer in zijn of haar leven mee geconfronteerd is. In autoland is dit spreekwoord altijd al in grote getallen aanwezig geweest, maar het lijkt meer en meer aan populariteit te winnen. Bij de automerken zelf althans. De directies, de managementborden, de ontwerpers. Het credo daar lijkt zelfs te luiden "We hebben al een ontwerp, maak het passend."
    Eerst waren er de Audi's. De verschillende modellen gingen bij elke modelwisseling meer op elkaar te lijken. Hadden ze eerst nog allemaal een variatie op een bepaald thema, nu lijkt het alsof er gebruik is gemaakt van een kopieerapparaat met verkleinfunctie. De A4, A5, A6 en A8 lijken zo op elkaar dat zelfs een geoefend autospotter moeite heeft de modellen uit elkaar te houden. Kijk de autofora en maar op na. En na Audi hebben ook BMW en Mercedes zich diep in deze strategie vastgebeten. Wie kan er nu nog een BMW 5 serie en 7 serie uit elkaar houden? En een Mercedes C en S klasse? Ze lijken sprekend op elkaar. En dat is wat mij betreft geen positieve conclusie. Wat vind jij er eigenlijk van? Wat vind de consument ervan? De echte autoliefhebber moet hier problemen mee hebben, dat kan niet anders. Wij willen diversiteit en lef. Kom op autofabrikanten! Hervind jezelf en zorg voor variantie.
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com