+ Stoer uiterlijk
+ Leuke gadgets
+ Super navigatiesysteem
+ Waardevast
- Vering en demping niet in balans
- 0.9 Tce benzinemotor

Vangen, dat is de vrije vertaling van Captur. En dat heeft deze mini-SUV zeker gedaan. Hij heeft honderduizenden mensen weten te vangen en overgehaald een Captur te kopen. Want een succes is de Captur. In Nederland weet hij, ook 2,5 jaar na zijn introductie, nog altijd tot de top 10 best verkochte auto’s te behoren. Een uitstekende presentatie. Tijd om met dit succesnummer op pad te gaan.

Renault is de laatste jaren weer goed op dreef. Na de zeer succesvolle Renault Clio, die overigens de nummer 1 positie in de Nederlandse autoverkopen aanvoert, en de ‘evergreen’ Megane, is de Captur het derde grote succesnummer van Renault. Het is vooral de vormgeving en prijsstelling die veel mensen over de streep trekt. Voor ruim zeventienduizend euro rijd je al een stoere Captur. Weliswaar ruim meer dan een vergelijkbare Clio, waarop deze auto gebaseerd is, maar je krijgt voor dat geld wel een stoere en ruime gezinsauto.

Clio
Dat de auto gebaseerd is op de Clio zie je binnenin direct. Het dashboard toont grote gelijkenis met dat van zijn voorbeeldbroertje. En dat is geen verkeerde keuze geweest. Ja, het voelt allemaal wat hard aan, maar het ziet er prima uit. Speels, maar toch zakelijk verantwoord. Leuke vondst is de lade die de plek in neemt van het dashboardkastje aan de passagierskant. Je krijgt hierdoor een gigantisch, makkelijk te beladen, extra opbergvak. Nadeel is dan weer wel dat de lade nogal wat ruimte inneemt wanneer je deze uitschuift. Maar dan trek je de benen maar even in. Geniale vondst! Minder geniaal, maar wel erg leuk is de afritsbare stoelbekleding. Handig als ze vies geworden zijn, maar ook erg handig als je een ander motiefje wilt. Zo kan je eenvoudig je auto van een fris en nieuw binnenste voorzien.

Zoals zo vaak het geval is krijgen wij een rijk uitgerust exemplaar met de nodige opties mee. Meest in het oog springend is het ingebouwde multimediasysteem met TomTom navigatie. Ook dit verdient weer een dikke pluim. Het multimediasysteem werkt vloeiend en heeft mooie graphics. Een feest om te bedienen. En de TomTom, tja, wij zijn nog altijd geen betere navigatiesoftware tegengekomen. Hollands trots! De routes zijn logisch, de commando’s duidelijk en het systeem is scherp op files en flitsers. Dit systeem helpt je geld besparen: de kortste route, om de files heen en een waarschuwing als een flitser zich op je pad bevindt.

Ruimte
De stoelen voorin zitten goed, maar staan wat hoog. Je zit op de bok. Voor veel mensen een prettige zitpositie, wij zijn er niet heel erg fan van. Probeer dit vooral zelf uit. De achterbak is een prima plek voor kinderen, volwassen zitten er minder lekker. De zitting van de bank is aan de korte kant en de hoofdruimte schiet snel tekort. Meer een auto voor het jonge gezin dus dan een stel met puberkinderen dus.

De bagageruimte is een goed vormgegeven ruimte waar je veel spullen in kwijt kan. En dan hebben we nog niet eens de klep van de dubbele ruimte omhoog geklapt. Daar kan je nog een hoop extra spullen onder kwijt.

Het rijgedrag is het eerste dat ons echt tegenviel. Vroeger stonden Franse auto’s bekend om hun comfortabele onderstel, maar tegenwoordig lijken de Fransen ook helemaal geobsedeerd van ‘sportieve’ onderstellen. In eerste instantie voelt de auto soepel aan, maar al snel merk je dat hij wat stuiterig is. Op een ogenschijnlijk gladde snelweg zit je al snel de hele tijd lichtjes te stuiteren in je stoel. Vering en demping zijn duidelijk niet helemaal in samenhang. Het sturen gaat licht en gevoelloos en de 0,9 liter turbomotor voelt futloos. Het is niet een turbomotor(tje) die wij gewend zijn. Ondanks de turbo is het echt een toerenmotortje, maar door de kleine inhoud is hij ook alweer snel buiten adem. Je hebt dus maar een korte powerband. Overigens moeten we wel zeggen dat als je goed met dit motortje overweg kan je hele mooie verbruikscijfers kan halen. Maar modern voelt hij niet.

Conclusie
De Captur is een stoere auto voor het jonge gezin. Zijn je kinderen nog geen volgroeide pubers, dan heb je alle ruimte die je nodig hebt. De auto kent een aantal leuke vondsten en voor niet al teveel geld heb je een mooie uitrusting. Nadelen zijn er ook. Zo is de vering en demping van het onderstel niet in evenwicht. De auto voelt onrustig, ook op een gladde snelweg. En de geteste motor. Daar moet je echt even zelf mee op pad. Je kan er zuinig mee rijden en op zich is er vermogen genoeg, maar wij zijn niet te spreken over het karakter van de motor. Met een andere motor zouden wij de Captur niet snel laten staan.
Foto's: Renault
Segment C
CarrosserieMPV

Lengte4122 mm
Breedte1778 mm
Hoogte1566 mm
Wielbasis2606 mm
Bagageruimte ( min - max )377-1235 liter
Tankinhoud45 liter
Gewicht1076 kg
BrandstofBenzine
Motor0.9 3 cilindermotor
Vermogen bij (pk)90 pk bij 5250 tpm
Max. koppel bij (Nm)135 Nm bij 2500 tpm
Aandrijving2WD voorwielen
Versnellingen5, handgeschakeld
0-10012,90 sec
Topsnelheid171 km/u
Verbruik gemiddeld4,90 l/100km
Verbruik test6,10 l/100km
CO2 uitstoot113 gr/km
LabelB
Bijtelling20%
MotorAandrijvingVersnellingenCarrosseriePrijs

1Pack City Camera - €595,-
2Metallic lak - €595,-
3Two-Tone kleurstelling - €395,-
4Zipper stoelbekleding - €395,-
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com