+ Vlotte en zuinige motor
+ Voldoende ruimte
- Design auto
- Zitpositie, op de bok
- Stuiterig weggedrag
- 55+ auto

Jarenlang voerde Opel de verkooplijsten in Nederland aan, vooral dankzij de toppers Astra en Corsa. Maar sinds het belastingstelsel voor auto’s in Nederland flink op de schop ging verschoof de klantwens naar kleine auto’s, en steeds vaker auto’s in de kleinste klasse. Fabrikanten zagen deze trend en kwamen met uitstekende ‘boodschappenwagentjes’. En dat merkte ook Opel. Een Corsa was niet meer hip. En wat zie je nu? Het zijn vooral de ouderen die een Corsa kiezen. Opel wil weer hip zijn. Onze vraag: hoe voelt de auto? Is een Corsa weer hip?

Het hipste van het hipste, dat hoeft de Corsa natuurlijk niet te zijn. Ze hebben ook nog de Adam, het hippe luxe broertje. DE auto voor de hippe stadsman en –vrouw. Met of zonder kinderen. De Corsa, die is er voor de jonge gezinnen. Fris en speels. Juist… uh, nee, dat straalt deze auto niet uit. In een vrolijke kleur kan het heus, maar in grijs, net als onze testauto… parkeer maar bij het bejaardenhuis. Hij heeft een scherp neusje, en een mooi dashboard, maar vertel is er niet veel aan de auto te beleven.

Zoals verwacht
Wat ons betreft past het uiterlijk van de auto zeer goed bij datgene dat je daadwerkelijk krijgt. De zit is ‘op de bok’ hoog, de zijruiten zijn al even hoog voor veel daglicht, stoelen en achterbank zijn hard en ongevormd en alles zit waar je het verwacht. Kortom: de ideale 55-plus auto. Het is de combinatie van factoren die dit gevoel geven. Op zich kan een hogere zitpositie best fijn zijn, maar niet in combinatie met harde vormeloze stoelen. Het vele licht dat door de hoge ramen naar binnenkomst is zeer prettig, maar door die hoge ramen EN de grote lege ruimte boven je hoofd – als je wilt kan je met een hoed op rijden – voelt het aan als een veredelde pausmobiel. De bekleding is grauw en saai. En het dashboard ziet er op zich prima uit, maar met de vijftig tinten grijs wordt het ook allemaal niet spannend. En dat is het probleem. Op zich zijn de verschillende ingrediënten niet verkeerd, maar door het combineren van al deze ingrediënten krijg je wel een bepaald gerecht. Een gerecht dat hip jong gezin niet aanspreekt. En de naam Opel, die is ook allang niet meer zo sterk dat mensen de auto om die reden kopen.

Sportief
Soms zit schoonheid van binnen. In autotermen: het ziet er niet uit, maar het rijdt fantastisch! Uh nee, ook niet. Hij volgt heel goede de trend hoor, vergis je niet. Hij is ‘sportief’. Of eigenlijk, hoe wij het willen omschrijven, hij is plankhard. En nee, geen sportonderstel hier. Ja, een bochtig weggetje met deze auto is best leuk, maar ook weer niet dat je zegt ‘wauw’. Eigenlijk is hij gewoon plankhard. Heerlijk onrustig stuiterend op de snelweg.

Conclusie
Nee, we zijn er slechts zelden zo snel uit geweest. Dit is geen auto voor ons. Smaken verschillen en je kan een Corsa in de juiste kleur, in de juiste uitvoering met de juiste opties en accessoires best leuk uitvoeren. Maar het is geen topper. Hij biedt voldoende ruimte, maar nee. Wij kunnen niet genieten van deze auto. Wij voelden ons 55-plus. En dat wil je niet altijd. Een prima auto voor die doelgroep, maar ben je nog niet zo oud, dan zou ik ook even bij de concurrentie gluren.
Foto's: Opel
Segment B
CarrosserieHatchback

Lengte4021 mm
Breedte1736 mm
Hoogte1481 mm
Wielbasis2510 mm
Bagageruimte ( min - max )280-1090 liter
Tankinhoud45 liter
Gewicht1099 kg
BrandstofBenzine
Motor1.0 Turbo 90pk
Vermogen bij (pk)90 pk bij 3700 tmp
Max. koppel bij (Nm)170 Nm bij 1800 tpm
Aandrijving2WD voorwielen
Versnellingen6, handgeschakeld
0-10011,90 sec
Topsnelheid180 km/u
Verbruik gemiddeld5,90 l/100km
Verbruik test4,40 l/100km
CO2 uitstoot104 gr/km
LabelB
Bijtelling20%
MotorAandrijvingVersnellingenCarrosseriePrijs

1Intellilink - €645,-
2Afneembare trekhaak - €595,-
3Perkeersensoren v+a - €395,-
4Metallic lak - €600,-
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com