+ Trekt er goed aan
+ Comfortable
+ Ruimte
- Duur!
- Benzine is net zo zuinig!
- Op de bok
- Overhellen in bochten

De stijgende brandstofprijzen en het sterk verbeterde comfort van kleine ‘stadsautootjes’ zorgen ervoor dat steeds meer mensen voor een kleine auto kiezen. De Vectra wordt ingeruild voor een Astra, de Astra voor een Corsa. Maar ook in het allerkleinste segment gaan de ontwikkelingen snel. Kun je met een kleine stadsrakker ook een beetje comfortabel dieselcruisen?

Rijden op diesel wordt in ons land sterk belast, toch komt Suzuki met een zelfontbrander in de kleine Splash naar ons land. De Splash, die in Nederland voor minder dan 10 mille te koop is, staat met dieselmotor voor een vanafprijs van 16.399 euro in de prijslijsten, en dat is niet weinig. Het verbruik zal bij deze auto waarschijnlijk niet de doorslag geven. Het gemiddeld verbruik ligt volgens de fabrieksopgave op 4,5 liter op 100 km (1 : 22,2). Tijdens onze testperiode noteerden we een gemiddelde van 5,5 liter (1 : 18,2). Een 1.0 benzineuitvoering van de Splash komt op een liter Euro 95 volgens de fabrieksopgave 20 kilometer ver, de 1.2 18,2 kilometer. Kortom: de benzinemodellen zijn al zeer zuinig, waarom dan toch kiezen voor een diesel?

GAMEBOY-TIJDPERK
Had je vroeger tonnen isolatiemateriaal nodig om het genagel van de dieselmotor buiten te houden – waardoor alleen in grotere auto’s een dieselmotor mogelijk was – tegenwoordig is dat niet meer nodig. De motoren worden steeds stiller, maar ook krachtiger. Eigenlijk past een dieselmotor heel goed bij een auto, misschien wel beter dan een benzinemotor. Met name het hoge koppel en lage verbruik maken hem prettiger in het gebruik. Versnellen van 80 naar 120 km/h kan rustig in de vijfde versnelling zonder een file te veroorzaken. Haal ditzelfde geintje uit met een 1,0-liter benzinemotor en je krijgt geheid ongeduldige achterliggers op je bumper. Geldt dit dieselverhaal dan ook voor de Splash? Jazeker. De 1,3-liter motor levert 75 pk en heeft een koppel van 190 Nm dat tussen 1750 en 2250 tpm beschikbaar is. Het motortje draait heerlijk soepel en laat slechts beheerst van zich horen. Alleen bij flink accelereren met een koude motor maakt hij net wat meer geluid dan je zou willen. Zet de radio aan en je hebt dit probleem opgelost. Wel storend is het geluid van de richtingaanwijzer, het gepiep doet denken aan het geluid van je oude Gameboy.

ONDERWEG
Een echte dieselaar brengt veel tijd door op de snelweg. Bij een constante snelheid is de auto lekker stil, zowel de motor als het windgeruis blijven mooi op de achtergrond. Wind en sporen in de weg hebben verrassend weinig effect op de rechtuitstabiliteit en wil je even wat harder, dan is een trap op het gaspedaal voldoende. Rijd je 120 km/h, dan heb je maar vijf liter brandstof nodig om 100 kilometer verder te komen. Verlaat je de snelweg en moet je afzakken naar 50 km/h? Houd de bak lekker in zijn vijf en je rijdt minder dan 1 op 30. Hoeveel exact? De boordcomputer gaat niet lager dan deze waarde. Daar worden we pas echt blij van. Net als op de snelweg voelt de Splash zich uitstekend thuis op de buitenwegen en in de stad. Een zwak punt komt hier wel duidelijk naar voren: het schakelen. De pook beweegt zwaar en stroef door de bak. Gelukkig hoef je dankzij de krachtige motor niet veel te schakelen. In snel genomen bochten helt de Suzuki wat over, maar door de goed geprofileerde stoelen blijf je mooi op je plaats. Hard remmen en accelereren resulteert in duiken van de auto en ook op drempels wil de Splash nogal ver in zijn voorveren zakken. Zijn compacte afmetingen maken de Splash eenvoudig door het drukke verkeer te manoeuvreren en ook parkeren is een fluitje van een cent. De carrosserie is overzichtelijk en het is direct duidelijk waar de kont ophoudt. Sturen gaat stevig, maar nooit te zwaar en met voldoende gevoel. Tijdens een lange rit is het belangrijk om comfortabel te zitten, maar hier laat de Splash wat steekjes vallen. De stoelen zitten lekker en je wordt ook bij een lange rit niet snel moe. Niet te hard, niet te zacht. Een struikelblok kan de zeer hoge zitpositie zijn. Met de stoel in de laagste stand heb je nog steeds het idee op het dak van de auto te zitten in plaats van erin. Prettig voor de persoon die houdt van een goed overzicht, minder voor iemand die liever een wat sportievere zit ambieert.

PUBERTEIT ONTGROEID
Komen we aan bij de achterzijde van de auto. De beenruimte op de achterbank houdt niet over, maar de bank zelf maakt veel goed. Hij is comfortabel en biedt plaats aan twee volwassenen of drie kinderen. Met z’n vieren of vijven op vakantie is vooral af te raden
door het formaat van de kofferbak (172 liter). Een dagje stad of strand is geen enkel probleem. Waardevolle spullen kun je kwijt in de ruimte onder de laadvloer, met een gerust hart kun je je laptop dus in de Splash achterlaten. Een ander punt waar de kleintjes steeds volwassener worden: de uitrusting. Onze Suzuki Splash was voorzien van de Exclusive-trim, de meest complete uitvoering. Zaken als airconditioning, lichtmetalen velgen, hoogteverstelling van zowel de bestuurders- als de bijrijderstoel, elektrische ramen, een radio en cd/mp3-speler met stuurwielbediening, centrale portiervergrendeling, een neerklapbare achterbankleuning en lederen stuurwiel en versnellingspook zijn allemaal standaard. Er moet wel diep in de buidel getast worden voor deze uitvoering: 17.999 euro. Metallic lak verhoogt de prijs met nog eens 399 euro, ESP kost 899 euro extra. Al met al is de Splash een volwassen auto. Hij is stil, krachtig en rijdt goed. De 75 pk sterke dieselmotor maakt het rijden compleet. De uitrusting is prima in orde, net als de afwerking en de interieurruimte. De materialen zijn van het harde soort, maar met een leuke structuur. Een auto waar niet veel aan veranderd hoeft te worden. Wat hij echt mist? Cruise control.

Foto's: Suzuki
Segment A
CarrosserieMPV

Lengte3715 mm
Breedte1680 mm
Hoogte1590 mm
Wielbasis2360 mm
Bagageruimte ( min - max )178-1050 liter
Tankinhoud45 liter
Gewicht1060 kg
BrandstofDiesel
Motor1248
Vermogen bij (pk)75 bij 4000 tpm
Max. koppel bij (Nm)190 tussen 1750-2250
Aandrijving2WD voorwielen
Versnellingen5, handgeschakeld
0-10013,90 sec
Topsnelheid165 km/u
Verbruik gemiddeld4,50 l/100km
Verbruik test5,50 l/100km
CO2 uitstoot120 gr/km
LabelC
Bijtelling25%
MotorAandrijvingVersnellingenCarrosseriePrijs

1Metallic lak - €399,-
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com