• Laatste Blog Entry
  • Auto wassen
  • Het is, vooral bij mij, een typisch lente en zomer ding: auto wassen. In de herfst en de winter is de auto binnen no-time weer smerig, dus waar doe je het dan voor? Meerdere keren heb ik meegemaakt dat ik bij thuiskomst, na een lekkere wasbeurt, de auto bijna direct weer kon wassen. In de betere lente- en zomerweken kan je auto zomaar weken lang ‘shinen’. Ik beken direct maar, ik ben geen goede autowasser. ... Lees verder
  • 22-03-2016 21:33:26
  • Mijn nieuwe aankoop
  • Hij is er! De ‘nieuwe’ gezinsauto. Wanneer ik het zo breng denk jij vast aan een echte gezinsauto, een stationwagon, SUV of MPV. Maar nee, ik ben gegaan voor een auto naar mijn hart, die toch een klein beetje verantwoord is. Een Volkswagen Eos. Het verantwoorde aan deze auto? In een Porsche Boxster of Mazda MX5 past geen kinderstoeltje achterin, in de Eos wel. En in de kont van de auto zit een prima kofferbak verstopt. Goed, overhouden qua ruimte doet het niet, zowel achterin als in de kofferbak, maar de kleine is nog niet eens een meter lang en de bijrijder moet maar wat inschikken. Op vakantie gaat er minder mee. Je moet er wat voor over hebben om cabrio te kunnen rijden! Makkelijker kan ik het niet maken, wel leuker ;)
    De Eos won het op de uiteindelijke shortlist overigens nipt van de Volvo C70, met dank aan het panoramische schuif- kanteldak IN het cabriodak. Met twijfelachtig weer en/of de kleine achterin hoeft niet direct het hele dak eraf, maar gaat het schuifdak open. Dicht, maar toch open, en dat in een cabrio! Maximaal genieten van de wereld om je heen.
    Onder de motorkap moest het overigens ook kloppen. Hier huist de 2.0 TFSI, die ene met dat olie-drankprobleem weet u wel? De sterkste motorvariant leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. Er is ook een V6 geleverd, maar dan zit je verplicht vast aan een automaat. Geen optie voor mij dus. Mocht het vermogen mij toch wat tegenvallen, dan ga ik wel even langs de chip-boer. Ik koop tenslotte een auto met mijn gevoel, niet (geheel) met mijn verstand. Ik wens mijzelf alvast jarenlang rijplezier toe.
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com