• Laatste Blog Entry
  • Auto wassen
  • Het is, vooral bij mij, een typisch lente en zomer ding: auto wassen. In de herfst en de winter is de auto binnen no-time weer smerig, dus waar doe je het dan voor? Meerdere keren heb ik meegemaakt dat ik bij thuiskomst, na een lekkere wasbeurt, de auto bijna direct weer kon wassen. In de betere lente- en zomerweken kan je auto zomaar weken lang ‘shinen’. Ik beken direct maar, ik ben geen goede autowasser. ... Lees verder
  • 02-10-2012 20:53:21
  • Je bent voor altijd in mijn gedachten
  • De cabrio is weg... het is moeilijk voor te stellen. Hij is verkocht. Ondanks de wat stroeve start in het eerste jaar dat ik deze auto in mijn bezit had ben ik me erg aan haar gaan hechten. Zestigduizend kilometers zijn er de afgelopen vier jaar door mij bijgereden. Veel hiervan met het dak open, flanerend over de Hollandse binnenwegen, in zomer en winter. En ook enkele duizenden kilometers op zeer hoge snelheid over de Duitse Autobahnen. Tweehonderd-plus met het dak open is een ervaring. Keer op keer verbaasde ik mij over de stabiliteit van de Mégane CC op hoge snelheid. Het was en is één van de ultieme reisauto’s. Snel, comfortabel, luxe en een open dak. Een auto waarin je gerust een rit naar het zuidelijke Kroatië maakt. In Nederland de cuise control, in Duitsland het pedaal tegen de wagenbodem en in Oostenrijk, Slovenië en Kroatie het dak geopend. De tweeliter levert ook hier meer dan voldoende vermogen om heerlijk over de bergweggetjes te slingeren. En het allermooiste? Ondanks dat de auto al acht jaar oud is vinden mensen het een prachtige chique auto. Hij oogt vele malen duurder en chiquer dan hij vandaag de dag kost.

    Waarom heb ik het dan gedaan? Waarom heb ik mijn C verkocht? Volgens velen, en ook mijzelf, ga ik die auto echt wel missen. Maar vergeet niet dat ik iemand ben die best snel op iets is uitgekeken. Ook al kan ik erg veel van datgene genieten. En deze auto heb ik een dikke vier jaar in bezit gehad. Echt wel de tijd om in te ruilen. Bovendien komt er naarmate de leeftijd stijgt meer en duurder onderhoud de hoek om kijken. En dan nog de vaste lasten. Als je weinig auto rijd is het geen goedkoop speeltje. Het is een dure en zware auto. De verzekering is relatief hoog, net als de wegenbelasting. Het verbruik valt mee, maar ook dat kan aanzienlijk lager. Luxe heeft zijn prijs, en soms kan je dat wat moeilijker hebben dan op andere momenten. Wat nu voor mij telt is dat er ruimte ontstaat voor een nieuwe autowens en ik voorlopig een goedkopere auto voor de deur heb staan. Wat het wordt? Ook ik ben hier nog niet over uit.
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com