• Laatste Blog Entry
 • Auto wassen
 • Het is, vooral bij mij, een typisch lente en zomer ding: auto wassen. In de herfst en de winter is de auto binnen no-time weer smerig, dus waar doe je het dan voor? Meerdere keren heb ik meegemaakt dat ik bij thuiskomst, na een lekkere wasbeurt, de auto bijna direct weer kon wassen. In de betere lente- en zomerweken kan je auto zomaar weken lang ‘shinen’. Ik beken direct maar, ik ben geen goede autowasser. ... Lees verder
 • 13-09-2012 19:12:32
 • Nazomers genieten!
 • De zomer loopt op zijn eind. Maar gelukkig hebben we de nazomerdagen nog! Dagen om er met vrienden of het gezin op uit te trekken, of misschien één van die laatste dagen om met je oldtimer of zomer-cabrio op pad te gaan. Ondanks dat het al eventjes september is zie je regelmatig de opgepoetste oudjes uit de schuur gereden worden. Nog één laatste ritje. Mijn cabrio staat ook weer –gepoetst en al- voor de deur, de kap al geopend zodat de buitenlucht alvast in het leer kan trekken.

  Dat doet de vraag rijzen: is het zonde dat de zomer maar zo kort duurt? Wat mij betreft kan deze niet lang genoeg zijn. In de zomer zijn de mensen zoveel vrolijker en zie je veel meer moois op de weg. Hadden we het klimaat van Florida maar hier, in ons pittoreske landje. Je zou dan heel wat meer moois op straat tegenkomen. Wat denk je bijvoorbeeld van de altijd dakloze automobielen? De Renault Spider en de Smart Crossblade om er maar twee te noemen. Of dat nieuwe geinige ding van Renault, de Twizy. Die ga je in Nederland echt niet veel tegenkomen. Een dergelijke auto is niet geschikt voor het Hollandse klimaat. Bovendien hebben wij meer dan waar ook ter wereld een fietsmetaliteit. Voor korte en stadse stukjes pakken wij liever de tweewieler. Veel makkelijker, geen parkeerongemak en vaak nog sneller ook.

  Stel nou, de zomer zou hier een aantal maanden langer duren. We ruilen ze in tegen die grauwe herfstdagen en twijfelachtige lentes. En dan echt van die krachtige zomerdagen van 25 graden of meer, met heel veel zon. Dat heeft natuurlijk ook zijn minder positieve gevolgen. Meer zonuren = meer mooie auto’s = minder speciaal als je er een tegenkomt. Ja, een béétje ver gezocht, maar wel de keiharde waarheid. Daarbij overigens wel met de kanttekening dat nieuwe modellen altijd leuk zijn om te spotten. En die hyper-exclusieve Pagani of Bugatti, die blijven speciaal. Maar ook als we de auto’s loslaten en het naar het ‘gewone’ leven brengen is het niet allemaal zonneschijn. Als er maar vijf mooie zomerdagen in een jaar zitten, dan pak je elke kans om hiervan te genieten. Je gaat een paar uurtjes eerder weg van het werk, je neemt wat vrije dagen op en je laat zoveel mogelijk zon jouw huid bereiken. In of buiten de auto. Heb je honderd van die dagen in een jaar, dan wordt het gewoontjes. Zo zie je maar, Johan Cruijff heeft het altijd al gezegd: “Elk nadeel heb z’n voordeel”.

  Dus laten wij nou maar gewoon met z’n allen genieten van die mooie Hollandse nazomerdagen. Ze zijn schaars, dat maakt de vreugde des te groter. Ik ga ervan tussen. De auto is gelucht, het leer zit vol frisse zomergeuren en mijn handen jeuken. Ik wil rijden. Samen met mijn vriendin die laatste zonnestralen van de dag opnemen. Even hélemaal ontspannen... en een beetje showen.
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com