• Vorige Blog Entry
  • Mijn nieuwe aankoop
  • Hij is er! De ‘nieuwe’ gezinsauto. Wanneer ik het zo breng denk jij vast aan een echte gezinsauto, een stationwagon, SUV of MPV. Maar nee, ik ben gegaan voor een auto naar mijn hart, die toch een klein beetje verantwoord is. Een Volkswagen Eos. Het verantwoorde aan deze auto? In een Porsche Boxster of Mazda MX5 past geen kinderstoeltje achterin, in de Eos wel. En in de kont van de auto zit een prima kofferbak ... Lees verder
  • 18-04-2016 21:12:51
  • Auto wassen
  • Het is, vooral bij mij, een typisch lente en zomer ding: auto wassen. In de herfst en de winter is de auto binnen no-time weer smerig, dus waar doe je het dan voor? Meerdere keren heb ik meegemaakt dat ik bij thuiskomst, na een lekkere wasbeurt, de auto bijna direct weer kon wassen. In de betere lente- en zomerweken kan je auto zomaar weken lang ‘shinen’. Ik beken direct maar, ik ben geen goede autowasser. Een beetje lui op dat gebied, of heeft het toch een dieperliggende reden? Ik haal mijn auto het liefst door de wasstraat. Scheelt een hoop tijd en het resultaat doet niet veel onder voor een emmer en spons. Vroeger stond ik wel uren te soppen en waxen, maar hoe lang houdt dat? Bovendien zie ik het zo: een kwartiertje bij de wasstraat en een uur rijden, of een uur soppen en een kwartier rijden :D You get the bigger picture?
    Vandaag was het dan zover: wasdag! De Eos ging voor de eerste keer de wasstraat in. Direct een mooie test op waterdichtheid. En hij doorstond deze glansrijk. De auto sprankelt en straalt na bijna een kwartjaar geen sop te hebben gevoeld. Dat werd tijd! Ik was zelfs vergeten hoe de echte kleur was! Dofblauw stond mij bij, typische VAG-saai, maar vanavond in de zon bleek het toch wel een heel mooie diepe kleur blauw te zijn. Een kleur die pas echt goed uitkomt na een wasbeurt. Ik ga mijn leven beteren, ik ga mijn auto vaker wassen. En misschien binnenkort zelfs wel weer met een emmertje sop en een spons. Even kijken of het nog in mij zit.
    De vraag voor nu: hoe lang blijft hij schoon?
Teksten en afbeeldingen : R.C. Koolstra
Website : J.P. Verbeek

Contact : info@rijimpressie.com